10 jan 2016

Project Boechout

In het begin werd elke tuin van de appartementen in het appartementsgebouw afgeschermd door enkele houten palen. Om de indeling van de tuinen echt tot zijn recht te laten komen werd er gekozen voor houten schuttingen. Deze schuttingen werden geplaatst in betonpalen met een betonplaat, dit zorgt voor een langere levensduur van de schermen. Het zorgt ervoor dat elke tuin meer privacy heeft. Zorgeloos genieten!

10 jan 2016
Terras aanleggen

Project Kontich

We kregen de vraag om het verbindingspad van het terras naar het tuinhuis te hernieuwen. Stapstenen werden vervangen door betonklinkers. Er werden klinkers aangelegd om steeds op een aangename manier, ook tijdens regenachtige dagen, het tuinhuis te bereiken. Achteraan de tuin werd de inkijk beperkt door een leistructuur en wintergroene beplanting. Daarnaast werd een haag door een houten scherm vervangen die voor een onderhoudsvriendelijke tuin zorgt.

Een handdruk van de Groene Hand staat gelijk met eerlijkheid, service en een goeie prijs.

Brigitte en Peter, klanten

 

30 jul 2015

Project Mortsel

Voor een project in Mortsel kregen we de vraag om een onderhoudsvriendelijke oplossing te zoeken voor enkele hagen in de tuin. We kozen ervoor om de hagen te vervangen door een houten schutting. Het hout zorgt voor een mooie uitstraling van de tuin.

 

22 jul 2015

Project Linkeroever

In de voortuin van een appartementsgebouw op Linkeroever zorgden we voor de aanplanting van Lonicera nitida Maigrun, ook wel een struikkamperfoelie genoemd. Dit is een winterharde en groenblijvende heester met een klein glanzend blad. Deze planten werden in combinatie met beukenblokken aangeplant.

 

22 jul 2015

Project Edegem

We zorgden voor de heraanleg van het tuinpad. De klant wou een veilig pad hebben waarbij geen uitglijgevaar was tijdens de kille winterperiode en op regenachtige dagen. Daarnaast plaatsten we nieuwe boordstenen die het volledige plaatje een meerwaarde geven.

 

Prachtig gedaan en heel tevreden over de service en tuinsuggesties van de zaakvoerder. De Groene Hand, die we aan iedereen willen aanbevelen !

Marie-Louise en Pierre, klanten

 

22 jul 2015
tuinaanleg antwerpen

Project Berchem

In Berchem ondergingen de tuin en het terras een volledige metamorfose. Het terras werd vernieuwd met klinkers, de bestaande grasmat werd afgegraven en vervangen door nieuwe grasmatten. Daarnaast was de tuin zeer drassig, een oplossing hiervoor was de aanleg van een drainagebuis. Deze drainagebuis, in combinatie met een degelijk verzorgd grondwerk, was de perfecte oplossing om de tuin plasvrij te krijgen. Dankzij deze ingrepen kunnen de aangeplante wolkstructuren naar hartenlust groeien.

 

 

22 jul 2015

Project Kontich

Op vraag van de klant zorgden we voor de heraanleg van een parkeergelegenheid. De bestaande dolomiet werd afgegraven, waarna we de parking meer stabiliteit hebben gegeven door te werken met een onderfundering. Daarnaast plaatsten we ook nidagravel platen. Dankzij de honingraatstructuur van deze platen blijft al deze grind mooi gestabiliseerd op zijn plaats liggen wanneer er wagens op de oprit worden geparkeerd. De combinatie met stapstenen creëert een speels effect in het totaalbeeld.

 

Dankzij De Groene Hand hebben we een mooie tuin het hele jaar door! Een mooie oprit werd aangelegd met oog voor elk detail. De Groene Hand zorgt ook op geregelde basis voor het onderhoud van onze tuin. Wij zijn heel tevreden!

Liliane en Albert, klanten

 

22 jul 2015
oprit aanleggen

Project Lint

In Lint mochten we een oprit renoveren. Er werd op vraag van de klant gewerkt met courtstones die gecombineerd werden met kasseien. De courtstones werden ingewassen met een polymeervoegsel om onkruidgroei tegen te gaan en het vuil worden van de voegen tot een minimum te beperken.

 

22 jul 2015
tuinaanleg antwerpen

Project Wilrijk

In Wilrijk namen wij de volledige heraanleg van een stadstuin onder handen. De eerder ‘ongezellige’ muren werden bekleed met bankirai planken om een gezellige binnentuin te creëren. Om aan de vraag van de klant tegemoet te komen inzake een onderhoudsvriendelijke tuin verwijderden we al het bestaande gras. Het gras werd vervangen door terrastegels. Om wateroverlast te voorkomen werd een afwateringssysteem (acodrain met gleufprofiel) geplaatst.

Op het vlak van plantenkeuze werd er voor een natuurlijke rugleuning achter de tuinbank gekozen, dit in Taxus baccata. Verder werd er een wolkstructuur in Osmanthus aangeplant, dit in combinatie met vormbomen (Carpinus). De bloemengeuren in de tuin werden duidelijk merkbaar door de aanwezigheid van een Syringe struik. Om het plaatje helemaal af te maken werd er sfeerverlichting geïnstalleerd om tijdens de warme zomermaanden tot in de late uurtjes van je tuin te kunnen genieten.

 

03 jun 2015
tuinaanleg antwerpen

Project Mortsel

In Mortsel namen we de heraanleg van een tuin onder onze verantwoordelijkheid. Er werd een zitgedeelte in basaltlava aangelegd waarop de tuinset geplaatst kon worden. Daarnaast kreeg de tuin ook ruimte voor plantengroei waar er gewerkt werd met siergrassen en hortensia’s. Tot slot werd de tuin afgewerkt met houten tuinschermen om de klant de gewenste privacy te bieden.